Hakkımızda

Tosya Meslek Yüksekokulu Kastamonu Üniversitesi’ne bağlı olarak 21.09.2007 tarihinde Yükseköğretim Genel Kurulu’nun Kararı ile 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca kurulmuştur. Tosya Yükseköğrenim Yaptırma ve Yaşatma Derneği öncülüğünde hayırseverlerin desteği ile 18 Ekim 2009 tarihinde temeli atılan Tosya Meslek Yüksekokulu binası, 25 Temmuz 2010 tarihinde tamamlanarak Kastamonu Üniversitesine devredilmiştir. Tosya Meslek Yüksekokulu; 2010-2011 Akademik yılında Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Elektrik programlarına öğrenci alarak Eğitim-Öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Kuruluşundan bu yana ülkemizin ara eleman gereksinimini karşılamak, bilgi ve teknoloji üretmek, bilim verilerini yaymak, ulusal alanda gelişme ve kalkınmaya destek olmak, sanayi ve teknolojiye kalite kazandırmak hedeflerini gerçekleştirmek amacına uygun olarak, bünyesinde barındırdığı programlarla eğitim ve öğretimine devam etmektedir.