YÜKSEKOKULUMUZ MEZUNİYET TÖRENİ

Yüksekokulumuzda 2015-2016 Akademik Yılı ile birlikte beşinci dönem Mezuniyet töreni coşku ile kutlandı. 529 öğrencisini mezun eden Yüksekokulumuz gurur ve hüznü bir arada yaşarken Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenci velileri de kimi zaman bu gurur gününde mutluluk gözyaşlarını tutamadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk olarak Yüksekokul Müdürümüz Sayın Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız bir konuşma gerçekleştirdi. Akyıldız konuşmasında; Bugün geleneksel hale gelmiş olan mezuniyet programımızda 2016 yılı mezunlarımızın sevincini paylaşmak ve onları gerçek hayata uğurlamak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Her başlangıcın bir sonu olduğu gibi iki yıl önce ailelerinin bizlere emanet ettiği öğrencilerimizi bugün tekrar ailelerine geri gönderiyoruz, ancak bir farkla. Buraya “Çin’de de olsa ilmi arayınız” hadisinde buyrulduğu gibi okumak, ilim öğrenmek için güzel ülkemizin farklı bölgelerinden gelen gençlerimizi üniversitemizin genç, dinamik ve donanımlı akademik personeli tarafından güncel bilgilerle donatılmış meslekleri ile ilgili iyi eğitim almış birer birey olarak gönderiyoruz. İki yıl boyunca verilen emeklerin karşılığının alındığı bu günde 529 mezunumuzu yeni bir başlangıç için uğurlamanın hüznünü, coşkusunu, heyecanını, telaşını ve gururunu bir arada yaşıyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Hemen ardından Belediye Başkanı Sayın Kazım Şahin yaptığı konuşmasında; Tosya MYO’nun bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. Şahin konuşmasının devamında şu sözlere değindi; Sevgili gençler bir su damlacığı düşünün mermerin delindiğini göreceksiniz. Bu su damlacığının gücünden değil onun sürekliliğinden, devamlılığındandır. Onun için hiç bir başarı tesadüf değildir. Bugün aramızda ak saçlı mezunlarımız da var öğrenmenin beşikten mezara kadar olduğunu biliyoruz. İnşallah bir ömür boyu bu gayretiniz bu çalışmanız devam eder. Sizden çok şey bekleyen ülkemiz ve ailelerinize faydalı bir nesil olursunuz. İnşallah hem kendiniz hayatta çok başarılı olur, hem de vatana millete, ülkemize, size bu imkanları sağlayan devletimize bu minnet borcunuzu da nu vesileyle ödemiş olursunuz. Ben bundan sonraki hayatınızda sizlere başarılar diliyorum. Tosya dışında olacak kardeşlerimizin burada her zaman bir kapısı var. Onların Tosya’nın bir elçisi, fahri gönüllüsü olması yolunda iyi duygularla ayrılacaklarını ümit ediyor herkesi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Daha sonra Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Seyit Aydın bir konuşma yaptı. Aydın konuşmasında Tosya’nın gönlünde ayrı bir yeri olduğunu ve bu çalışkan Tosya halkının, Tosya Devrez Üniversiteni hak ettiğini ve en önemli hedeflerinin Tosya’ya bir teknik Üniversite kazandırmak olduğunu belirtti. Öğrencilere de çeşitli önerilerde bulunan Rektör Seyit Aydın tüm mezunları tek tek kutladığını ve tebrik ettiğini söyledi. Rektör Aydın “Sizlerden temennimiz her zaman en güzel, en yüksek yerlerde olmanız en iyi şekilde ailelerinizle mutlu müreffeh bir hayat geçirmeniz dileği ile ve her yeni başlangıca bir sonrakinden daha iyi başlamak üzere huzurlu bir gelecek dileği ile uğurlarken gözlerinizden öpüyorum ve sizleri selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezine bağlı minik halk oyunları ekibi ve Tosya Tiyatro kulübü öğrencileri tarafından gösteriler sunuldu. Daha sonra Yüksekokul birincisi Ayşegül Arıkan ve bölüm birincilerine plaketleri takdim edildi. Bununla birlikte tüm bölümlerin öğrencileri tek tek çağrılarak hocaları tarafından ödülleri verildi ve Öğretim Görevlisi Mehmet Karamanoğlu tarafından okunan öğrenci andı ile birlikte mezun öğrenciler keplerini fırlatarak iki yıllık eğitim öğretim dönemlerinin mutluluğunu yaşadılar.

Programımızda emeği geçen Başta Yüksekokul Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Mehmet Hakan Akyıldız'a, Müdür Yardımcılarımıza, öğretim elemanlarımıza, İdari Kadromuz ve çalışanlarına, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi Öğreticisi Sayın Demet Karakaya'ya, Tosya Tiyatro Kulübü Başkanı Sayın Ahmet Çataloğlu'na, Programa katılımları ile bizleri onurlandıran Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın'a, Tosya Kaymakamı Sayın Yusuf Cıbır'a, Tosya Belediye Başkanı Sayın Kazım Şahin'e, Garnizon Komutanı Sayın J. Yzb. Sefer Sezer'e, protokol üyelerimize ve herkese teşekkürü borç biliyoruz. Sevgili mezun öğrencilerimizi tebrik ediyor ve hayatlarında başarılar diliyoruz.