YÜKSEKOKULUMUZDAN ASTIM GÜNÜ ETKİNLİĞİ

"Dünya Sağlık Örgütü tarafından, her yıl Mayıs ayının ilk Salı günü Dünya Astım Günü olarak kutlanırken Tosya'da Toplum Sağlığı Merkezi, Tosya Devlet Hastanesi ve Tosya Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle “Dünya Astım Günü” konulu etkinlik düzenlenmiştir. Bu bağlamda Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Yıldız Gülhan; Yüksekokulumuz Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Ergün Hasgül ve Öğr. Gör. Yasemin Özel, Evde Hasta Bakımı Bölümü ve Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Bölümü öğrencilerinin katkılarıyla "Astım nedir, nasıl tanı konur ve tedavi yöntemleri" konulu bir seminer düzenlemiştir. Seminer sonrasında insanlarda Astım konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerin hazırlamış oldukları afişlerle Müftülük Konferans salonundan Tosya Devlet Hastanesi’ne kadar yürüyüş düzenlenmiştir. Tosya Devlet Hastanesi önünde Astım ile ilgili basın bildirisi okunmasının ardından etkinlik sona ermiştir."