GENÇ DİMAĞLARA YENİ UFUKLAR SLOGANIYLA YOLA ÇIKTIĞIMIZ KONFERANSLAR SERİSİNİN ÜÇÜNCÜSÜ DÜZENLENDİ

TOSYA GENÇLERLE BULUŞUYOR...!!!
GENÇ DİMAĞLARA YENİ UFUKLAR SLOGANIYLA YOLA ÇIKTIĞIMIZ KONFERANSLAR SERİSİNİN ÜÇÜNCÜSÜ DE DÜZENLENDİ.

Yüksekokulumuz tarafından hazırlanan “Genç Dimağlara Yeni Ufuklar” isimli konferanslar serisinin üçüncüsü, yüksekokulumuz öğrencilerinin yanı sıra Mithat Boyner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin de katılımı ile 02.05.2016 Pazartesi günü Saat 15:30'da müftülük konferans salonunda, Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) GenelBaşkanı Sayın Zafer Küçükşabanoğlu'nun konuşmacı olarak katılımı ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferans ilk olarak Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız’ın konuşması ile devam etti. Akyıldız konuşmasına Tosya’ya kadar gelerek buradaki öğrencilere de katkılar sunan ve Tosya MYO için bu güne kadar verdiği desteklerden ötürü Zafer Küçükşabanoğlu’na teşekkür ederek başladı.

Akyıldız konuşmasının devamında şu sözlere değindi. “Girişim veya teşebbüs; insanların istekleri doğrultusunda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla üretim yapan ve teknolojileri uygulayan, yeni ürünler geliştiren veya pazarı genişleten ekonomik birimdir. Girişimler insan veya malzemeden oluşan kişi veya emtia topluluğu şeklindeki örgütlerdir. Kar veya yarar sağlamaya başlar. Sevgili öğrenciler sizde bugün burada edineceğiniz tecrübelerle öğrenciliğinizin sonunda kuracağınız iş veya gireceğiniz iş sektörlerinde daima cesur, kararlı ve inançlı olmanın yollarını öğreneceksiniz. Sizlere naçizane tavsiyem daima cesaretli ve kararlı duruşunuzla girişimci ruhunuzu teknolojiyle birleştirerek her türlü riske girebilmenizdir.” diyerek sözlerine son verdi.

Daha sonra Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Genel başkanı Zafer Küçükşabanoğlu tarafından “Girişimcilik, Sivil Toplum Kuruluşları ve Gençlik” başlıklı yaklaşık bir saatlik müthiş bir konferans verildi. Küçükşabanoğlu konuşmasına Kastamonu aşığı olduğunu ve Kastamonu’ya hizmet etmekten büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek başladı. Küçükşabanoğlu; uzun yıllardır hayatta edindiği tecrübelerini öğrencilere bir bir anlatırken sinevizyon eşliğinde fotoğraf ve videolarla da konuşmasını pekiştirerek öğrencilere nasıl girişimci birey olabilmenin ve nelerle karşılaşılabileceğinin altını çizdi. Hayat bir ambalajlama, paketleme sanatıdır diyen Küçükşabanoğlu; gençlere de tavsiyelerde bulunarak hayata kendinizi iyi ambalajlayın, iyi paketleyin diyerek ara ara da öğrencilere sorduğu sorularla ve sinevizyon eşliğinde izlettirdiği videolarla öğrencilere daima cesaret ve kararlılıkla girişimci olmaları gerektiğini anlattı.

Program Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız tarafından günün anısına verilen plaket ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.