3 Aralık Dünya Engelliler Günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslarararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Tüm dünyada engelli haklarına dikkat çekildiği ve farkındalık oluşturulmaya çalışılan bir gündür. Yüksekokulumuz Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Zeynep ARABACI ve öğrencileri ile Tosya Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ayşegül KALE'nin ortaklığı ile bu güne özel etkinlik düzenlendi ve bir nebze de olsa duyarlılık oluşturulmaya çalışılmıştır.

Tosya Belediye Başkanı Sayın Volkan KAVAKLIGİL, Yüksekokulumuz Müdürü Sayın Prof. Dr. Selahattin KAYMAKCI ve Yüksekokulumuz Sekreteri Sedat KARAÇAM'ın da katıldığı programda önce pasta kesildi ardından yaşlılarla birlikte film izlendi.

Programda bir konuşma yapan Tosya Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ayşegül Kale, Bireysel farklılıklar dikkate alınarak, toplumda yaşayan her bireyin hayatın her alanına eşit ve özgür şekilde erişimini sağlamak olduğunu söylerken, “Tüm zorluklara rağmen hayatın içerisinde daha çok yer alıp, bu engellilik durumunu ortadan kaldırabiliriz” dedi.

Öğretim Görevlimiz Zeynep Arabacı ise programa katılarak büyüklerimizi sevindiren katılımcılılara teşekkür ettiğini belirtti.