Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çağrıya çıkılan Gençlik Projeleri Destekleme Programı 2018-1 kapsamında Kastamonu Üniversitesi Tosya Beyaz Yakalılar Tiyatro Topluluğu tarafından sunulmuş olan proje tekliflerinden 19947’nolu “Tiyatro İle Sağlıklı Geleceğe Atılan Adımlar” projesi bakanlık tarafından kabul edilmiştir.

Tiyatro topluluğu öğrencileri projenin ilk etkinliği olarak 14.11.2018 tarihinde İstanbul gezisine katılmıştır. Gezi programında öğrenciler, Ayasofya Müzesi, Sultan Ahmet Cami, Sultan Ahmet Meydanı, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı ve Panoramik İstanbul Turu ile tarihi mekânları tanıma imkânı bulmuştur.

Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-1 kapsamında desteklenen projenin ikinci etkinliği olarak 14.11.2018 tarihinde   “ Kaç Baba Kaç” Tiyatrosunun oyuncuları olan Murat ERGÜR, Dost ERVER, Ebru KARANFİLCİ, Ferdi AKARNUR, Hakan BULUT, İrfan KANGI, Merve SEVİ, Meltem PARLAK, Orçun KAPTAN, Özgür ŞENGEL ve Sibel TOMAÇ ile oyundan önce tanışma ve görüşme imkanı bulunmuştur. Keyifli sohbet ve tanışmaların ardından oyuncuların tiyatro performansları izlenerek etkinlik sona ermiştir.

Projenin devamında 12 Aralık 2018 tarihinde Tiyatro Topluluğu Öğrencileri tarafından saat 14:00’ de Tosya Şehit Ömer Halis Demir Kültür Merkezi’nde “Güldürmek Bizim İşimiz” isimli halka açık, ücretsiz tiyatro gösterisi ile projenin sonlandırılması planlanmaktadır.

“Tiyatro İle Sağlıklı Geleceğe Atılan Adımlar” projesi ile gençlerin olumlu benlik saygısı oluşumu, kişisel gelişimlerinin olumlu yönde artırılması ve özgüven geliştirmeleri sağlanarak ruhsal yönden daha sağlıklı ve kaliteli iş gücüne sahip bireylerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.