Evde Hasta Bakımı Bölümü ‘'Özel Kuruluşlarda ve Kamuda Evde Hasta Bakımı’' Konulu Panel Düzenledi

Tosya Meslek Yüksekokulu Evde Hasta Bakımı Bölümü tarafından 17 Mayıs 2013 tarihinde panel düzenlendi.

Belediye Düğün Salonu’nda yapılan ‘Özel Kuruluşlarda ve Kamuda Evde Hasta Bakımı’ konulu panel saat 14:00 te başladı. Panele Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkan Vekili Ali Mutlu, Sağlık Bakanlığı Özellikli Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı  Emine KUTLUK - İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin İpek, SYDV Müdürü Recep Keçeci, Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Metin ÖZTÜRK, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Yüksel Kutlu, Kastamonu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doktor Mustafa Uyanık, Kastamonu İli Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr.Rıdvan YİĞİT, Kastamonu İli Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Dr.Salih Savaş Çakır, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Karakuş, Hastane Müdürü Mustafa Uzbilgin, Orhan KARAGÖZ EVSAD Koordinatörü, OSB Müdürü Nihat Küçükkasap, akademisyenler, sağlıkçılar ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hakan Akyıldız katılımlarından dolayı salonda bulunanlara teşekkür etti. Evde Hasta Bakımı Bölümünün tanıtımını yapan Tosya Meslek Yüksekokulu Evde Hasta Bakımı Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Rasime Yıldırım bölümün amacının hastaneye gelemeyen ve kronik hastalığı bulunan hastalara hizmet vermek olduğunu belirterek Evde Hasta Bakımı Bölümünün Tosya ve yöre için önemine dikkat çekti.

Kastamonu ilinde evde hasta bakımı hizmetleri anlatan Kastamonu Kamu Hastaneler Birliği-Tıbbi Hizmetler Birimi Hem. Yeliz Tek evde sağlık hizmetinin: yatağa bağımlı olan hastalara, KOAH vb. solunum sistemi hastalarına, terminal dönemde palyatif bakım hastalarına verildiğini söyledi. Verilen hizmetlere de değinen Tek, hastaya uygulanan tedavi ile iyileşerek tedavi ihtiyacının ortadan kalması gibi durumlarda evde sağlık hizmetinin sonlandırıldığını söyledi.

Kastamonu Üniversitesi Fazıl Boyner Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bolat’ın oturum başkanlığını yaptığı panele Acıbadem Evde Sağlık ve Teletıp Koordinatörü Seyyal Hacıbekiroğlu özel kuruluşların evde bakım hizmetlerini ve Sağlık Bakanlığı Özellikli Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Emine KUTLUK Kamudaki evde bakım hizmetlerini anlattı. Seyyal Hacıbekiroğlu ve Emine KUTLUK’ un öğrencilerin sorularını cevaplandırmasıyla panel sona erdi.

Düzenlenen panelde Evde Sağlık Hizmetleri Derneği (EVSAD) tarafından ihtiyaç sahiplerine akülü sandalye hediye edildi. Akülü sandalyeyi ihtiyaç sahibine teslim eden Tosya Kaymakamı paneli düzenleyenlere teşekkür ederek sağlıktaki gelişmeleri anlattı.

Panelistlere ve konuşmacılara plaketlerin verilmesinin ardından katılımcılara müzik eşliğinde kokteyl verildi.